Kennelnaam

In onze kennelnaam hebben we de combinatie gemaakt tussen de Friese afkomst van de Stabij en de Brabantse omgeving waarin onze honden leven en de pups opgroeien.

Daljefjild’s is een (vrije) Friese vertaling voor ‘van het dahliaveld’.

Behalve van Stabiijs houden wij van ons dorp Klein Zundert, dat onderdeel is van de gemeente Zundert. Zundert is onder andere bekend als de geboorteplaats van Vincent van Gogh, van de heerlijke Zundert Trappist, van de prachtige natuur en van de aardbeienteelt en boomkwekerijen

En van het grootste dahliacorso ter wereld! Bij dat grootse evenement, dat elk jaar op de eerste zondag van september haar hoogtepunt beleefd, zijn wij nauw betrokken. Wij zijn of waren corsobouwer, bloemenplukker, bestuurder, bloemenprikker, organisator, duwer, figurant, enzovoort. Met duizenden andere vrijwilligers maken en dragen wij dit unieke evenement.

Twintig buurtschappen bouwen elk jaar een gigantische creatie. De dagen voor de eerste zondag van september wordt elk van die creaties bedekt met honderdduizenden dahlia’s. Elk buurtschap teelt een groot deel van die dahlia’s op haar eigen dahliaveld. Die dahliavelden geven in de zomermaanden heel veel extra kleur aan het Zundertse Landschap.

Op de plaats waar wij met onze Stabijs wonen besloot in 1946 onze buurtschap Raamberg deel te gaan nemen aan het corso.  De eerste wagens werden hier gebouwd, buurtfeesten in de voormalige stal gevierd en een aantal jaren lag het dahliaveld pal achter de schuur.

In ‘Daljefjild’s’ komen de Friese afkomst van onze honden en de veelkleurigheid van onze omgeving samen.