Over Daljefjild’s

Wij zijn Rene, Ankie en Josefien Renne. Toen wij in 2002 verhuisden naar het ouderlijk huis van Rene in het buitengebied van Klein Zundert werd al snel duidelijk dat er een hond zou komen.

Nadat we ons verdiept hadden in de eigenschappen van verschillende rassen viel de keuze al snel op de  Stabij. Het werden er uiteindelijk twee, bijna dan toch…. Oetske en Sipke kwamen in februari 2003 vanuit Friesland naar Brabant en werden onze eerste Stabijna’s. Twee mooie, lieve pups, die zich heel verschillend ontwikkelden tot twee heel verschillende Stabijna’s. De rustige, stevige, bedachtzame Oetske en de drukke, kleine, actieve Sipke.

Na de komst van Oetske en Sipke verdiepten we ons verder in het ras, sloten ons aan bij de rasvereniging en kwamen al snel tot de conclusie dat de wat overhaaste keuze voor twee internet-advertentie-pups misschien toch niet de allerverstandigste was geweest. Achteraf hebben we er gelukkig geen moment spijt van gehad, Oets en Sip bleken twee ijzersterke, aanhankelijke en gezonde dames die ruim dertien en zestien-en-een half jaar oud mochten worden.

Na het overlijden van Oetske in februari 2016 hebben we ons op de wachtlijst van de NVSW laten plaatsen voor twee rasechte stabijtjes. Eind augustus 2016 hebben we Jutte opgehaald en drie maanden later Bente. Sipke heeft hen tot juni 2018 als oude en wijze dame de weg gewezen en sindsdien vinden ze prima hun eigen pad.

Op deze site kunt u kennismaken met onze honden, onze kennel en de Friese Stabij in het algemeen.