De achtste week

Time flies when you’re having fun!

Vandaag zijn de pups alweer 8 weken oud en staan ze op het punt om uit te vliegen! Het wordt tijd om op eigen pootjes te staan en wij hebben er alle vertrouwen in dat ze dat gaat lukken.

Afgelopen zaterdag heeft de nestcontrole van de rasvereniging plaatsgevonden. Een homogeen nest, mooie pups, vrouwelijke hoofdjes (behalve Bumper dan natuurlijk) en het belangrijkste: geen afwijkingen in de bouw van de hondjes, aldus de nestcontroleur van de NVSW. We vonden het nest zelf natuurlijk ook al prachtig, maar het is erg leuk en fijn om deze bevestiging te krijgen!

De pups zijn behoorlijk ondeugend aan het worden. Niets is leuker dan met z’n allen aan één speeltje trekken en in de kist onder het vetbed liggen is veel leuker dan er op. De dutjes worden korter, de speeltijd steeds langer. Ze zijn erg graag buiten, hebben de ballen in de ballenbak helemaal ontdekt. Deze week hebben ze ook verschillende keren buiten gespeeld op het grote erf. In het gat onder de boomstam ligt een voetbal, het wordt nog spannend of ze deze uitgegraven hebben voor ze het nest verlaten. Ze doen in ieder geval goed hun best om het voor elkaar te krijgen!

Ondertussen gaat het lopen aan de lijn steeds beter. Ze zijn allemaal mee de straat op geweest en langs het lawaai van de verbouwing van de buren gelopen, super knap van ze! Ook hun eerste individuele autoritje hebben ze inmiddels allemaal gemaakt. Even mee om een boodschap of gewoon een rondje rijden, ook dat ging super goed!

Kortom, ze zijn er klaar voor! De koffers zijn gepakt, de verhuisdozen staan klaar. Ze zullen elkaar gaan missen, maar krijgen er allemaal een fijne nieuwe familie voor terug!