Jutte X Dyke

In november 2019 hebben we een dekaanvraag gedaan voor de combinatie:

Fenne Popke fan ‘e Wylde See (Dyke) * Fân de Douwetille Djoeke (Jutte)

NHSB 2996674 * NHSB 3050119

Begin januari 2020 heeft de fokadviescommissie hierop een positief dekadvies afgegeven.

De combinatie kent een inteeltpercentage van 0,00% over vier generaties en een verwantschap van 61,08% over alle generaties.

Fenne Popke fan ‘e Wylde See (Dyke)

Een eerste kennismaking tussen Jutte en Dyke heeft op 25 januari plaatsgevonden. Die verliep uitstekend. Jutte en Dyke waren zeer geïnteresseerd in elkaar en het leek of ze elkaar al jaren kenden.

De loopsheid van Jutte wordt begin maart 2020 verwacht. Beide honden hebben of zijn niet eerder gedekt, dat is dus nog spannend.

Fenne Popke fan ‘e Wylde See (Dyke)

Dyke is een mooie, lieve reu die in beoordelingen wordt omschreven als vriendelijk en open, met een zeer goed ras- en geslachtstype, een mooi donker oog, een prima voor- en achterhand, een goed liggend bekken, prima belijning, passend bone, een goede iets open vacht en bevedering, een soms wat hoog gedragen bossige staart en correct gangwerk.

De familie Visser, eigenaar van Dyke, omschrijft hem als een zeer sociale familiehond die, bijna, met alle honden en katten door een deur kan. Dyke gaat dagelijks uit zijn bol in het bos en plonst graag in een sloot. Hij is verder baasgericht, waaks, soms wat afwachtend naar vreemden, nieuwsgierig, braaf, aanhankelijk, speels en vooral lief.

Dyke kwam bij de fam. Visser als pup toen ze op zoek waren naar een echte familiehond en een maatje voor hun gehandicapte zoon Kevin. De naam Dyke, spreek uit ‘Dijk’, is een samentrekking van de eerste letters van de namen Dylan en Kevin, de zonen van de fam. Visser. En het klinkt nog wel aardig frysk ook. Een betere hond dan Dyke kunnen ze zich niet wensen, het is met recht een Dijk van een Stabij