Dekking

In januari 2020 maakten Jutte en Dyke kennis met elkaar bij Dyke thuis. Er leek direct sprake van een goede klik tussen de twee. Op 6 februari werd Jutte loops en een progesterontest gaf aan dat vanaf Valentijnsdag de kans op een succesvolle dekking het grootst zou zijn. Helaas hebben de ontmoetingen tussen Dyke en Jutte niet tot een dekking geleid. Het zal mogelijk aan de onervarenheid van de honden en hun baasjes hebben gelegen. Bij de volgende loopsheid, naar verwachting medio juli, doen we een nieuwe poging.

Dyke (links) & Jutte (rechts)

Begin juli 2020 is Dyke op bezoek geweest bij onze dames. Samen hebben ze een stevige boswandeling gemaakt, een terrasje gepakt en de onderlinge band verder verstevigd. Alle ingrediënten om van de volgende ontmoeting tijdens de loopsheid van Jutte een succes te maken zijn aanwezig.

Jutte & Dyke zijn samen de koffer ingedoken 🙂

Op 19 juli werd Jutte opnieuw loops en ook nu werd door te prikken op progesteron bepaald wanneer de kans op een succesvolle dekking het grootst zou moeten zijn. Dyke kwam van 30 juli tot 2 augustus, samen met zijn baasjes, bij ons logeren. Tijdens de logeerpartij hebben twee dekkingen plaatsgevonden. Nu maar hopen dat deze succesvol zijn geweest. Dat zien we bij de echo, die rond 1 september gemaakt zal worden. Spannend!

Helaas heeft de dekking niet tot een nestje geleid. Dit was voor zowel Dyke als Jutte de eerste keer, alle begin is moeilijk. Voor Jutte gaan we op zoek naar een andere reu met wat meer ervaring en ook Dyke gaat het bij een ander proberen. Als dat successen worden, mogen Jutte en Dyke wellicht in de toekomst nog een poging wagen.