Jutte X Lasco

In oktober 2020 hebben we een dekaanvraag gedaan voor de combinatie:

Lune Bruno Duchesse De Hedwige (Lasco) * Fân de Douwetille Djoeke (Jutte)

NHSB 3057546* NHSB 3050119

Begin november 2020 heeft de fokadviescommissie hierop een positief dekadvies afgegeven.

De combinatie kent een inteeltpercentage van 1,37% over vier generaties en een verwantschap van 61,71% over alle generaties.

Lasco is een bruin-witte stabij. In principe gaan we er van uit dat alle pups zwart-wit zullen zijn, omdat zwart dominant is. De vader van Jutte was echter bruin verervend, mocht dit bij Jutte ook het geval zijn dan is er een kleine kans op bruin-witte pups.

Lasco werd op 20 september 2016 geboren in Hulst (Zeeland) in een nest van totaal 9 pups: 4 reutjes en 5 teefjes. Lasco woont bij de familie Broeders in Hoogerheide en is een hele lieve, gevoelige, sociale en aanhankelijke reu. Naar andere honden is Lasco eerst wat onderdanig, maar daarna nodigt hij de andere honden uit om te spelen. Lasco is een slimme hond en leert erg snel, maar is ook wel erg snel afgeleid. Ook is Lasco dol op kinderen. Nog gekker is hij op water: geen enkele plas wordt door Lasco ontweken en de zee vindt hij al helemaal fantastisch! Ook in het bos is Lasco vaak te vinden. De sportieve Lasco gaat graag naar training en is dol op Flyball.

De baasjes van Lasco willen met het fokken bijdragen aan een gezond ras. Daarom hebben zij bij Lasco diverse gezondheidstesten laten verrichten, nog bovenop de verplichte testen voor dekreuen. Net als Daljefjild’s fokken zij enkel volgens de reglementen van de rasvereniging.

Meer weten over Lasco? Bekijk dan ook eens zijn website!